BENVINGUTS!

Aquest és un espai on trobareu activitats, propostes, feines i vivències compartides a l'aula. Junts fem camí!

dijous, 4 de novembre del 2010

CAJAL I LES PAPALLONES DE L'ÀNIMA

"Mi atención perseguía, en el vergel de la substancia gris, células de formas delicadas y elegantes, las misteriosas mariposas del alma, cuyo batir de alas quién sabe si esclarecerá algún día el secreto de la vida mental". Així descrivia Santiago Ramón y Cajal de forma poètica la seva recerca de les neurones i tot el misteri que envolta el funcionament de l'encèfal.

Nosaltres aquests dies també estam immersos en una recerca: conèixer-lo per escriure un reportatge sobre ell i el funcionament de les neurones. És un tema prou fascinant i sempre actual, però abans cal estar ben informats. És per això que hem cercat la seva biografia i ara aquí us deix un reportatge visual del programa REDES que us pot ajudar a ampliar la documentació que ja teniu. Si teniu interès en ampliar encara més la informació pitjant aquí també podreu visualitzar la sèrie que TVE va emetre sobre ell.

(I recordau a l'hora d'escriure el reportatge que tot i tenir similituds amb una notícia, ha de donar una informació molt més àmplia sobre el tema. El marc històric i les circumstàncies que han fet possible aquest succés són aspectes que cal destacar perquè donen sentit al fet mateix).


ARXIUS PER DESCARREGAR

CALENDARI D'AULA